Mats Mejdevi

Lite om mig
Jag har med åren haft fördelen att arbeta med idrottsmän och kvinnor på alla nivåer i de flesta sporter. Min bakgrund ligger i gymnastikens värld men har på senare år glidit in i en mer förståelse för vad andra idrotter handlar om. Eller rättare sagt vad idrotter har gemensamt. Fysisk träning är ett stort begrepp och det är mixen mellan olika kvaliteter som är basen för framgång. Det räcker inte bara att vara stark om du saknar balans eller smidighet osv. om du vill bli riktigt bra i en idrott. Vi måste skapa allsidiga atleter med hög spetskompetens inom olika områden. Genom att bygga en bred bas blir steget upp på toppen kort. Jag bor sedan 1994 i Danmark och har följt både svensk idrott (via Sveriges Olympiska Kommitté mellan 1994 – 2004) och den danska idrotten (via Team Danmark 2001 – 2010) på nära håll. Det har gett mig en unik möjlighet att lära om system, organisation och kultur. Jag har haft förmånen att möta och arbeta med världsmästare och olympiska guldmedaljörer i både individuella idrotter och lag. Samtalat om allt möjligt med tränare i skola, klubbar och landslag. Detta har gjort att jag nu valt att satsa på att vidarebefordra den kunskapen och ge den en personlig touch till dig! Kanske kan vi tillsammans bryta ny mark och förändra upplägg och metoder. Jag är nyfiken av naturen och försöker hitta nya vägar.

Med hopp om samarbete
Mats

P.S.
Jag har levt i och omkring gymnastikens värld sedan jag var nästan tre år fyllda. Från att ha varit ett vilt barn försöker jag nu vara en lite vild vuxen. Jag startade tidigt som tränare då min kropp inte var en fördel och heller inte mitt mod. Därför har jag säkert en bättre förståelse för de som har lite svårare för nya saker och framför allt om man rädd för något nytt!

Mats Mejdevi
Född 21 september 1963
Bor i Hilleröd, Danmark

Familj:
gift med Lone
två underbara pojkar, Gustav (-95) och Kristoffer (-98)

Jobbar med:
att utveckla Sportsbasics (inom träning, föreläsning och idrottsutveckling på flera plan) ”Sportslig Strateg”!
Talangidrottsklasser i Hilleröd, Danmark (sedan 2011)
Tränar elitgruppen Team Sportsbasics
Äger och driver Sportsbasics.com

Utbildning:
Lillsveds Gymnastikfolkhögskola (83-85)
Gymnastik och Idrottshögskolan, Stockholm (86-89)

Tidigare arbeten:
Idrottslärare på Carlforsska gymnasiet, Västerås 89 – 94
Förbundskapten herrar i gymnastik, Sverige 1992 – 2000
Team Danmark, Specialtränare fysisk träning 2001 – 2008
Sedan 1 september 2008 Freelance i Sportsbasics

Intressen:
Resa (helst med familjen), hålla kontakt med nära och kära. Utveckla nya övningar och redskap, fotografera och spela fotboll samt att se på när mina barn tränar.

Stoltaste utmärkelse:
Förutom att bli gift och pappa Honorable Coach av F.I.G. (Federation Internationale de Gymnastique)