Min filosofi om träning och metoder

Min filosofi

Träning med den egna kroppen som verktyg. Din kropp har du alltid med dig så det är viktigt att ge möjligheter till fysisk utvecklande träning i olika miljöer för idrottare oavsett idrottsgren. Fantasi och kunskap att kunna träna eller bygga ”träningsstationer” var du än befinner dig (i omklädningsrum, hotellkorridor, en park eller längst bak i flyget). Utnyttja de redskap som finns och variera träningen med nya övningar för samma inriktning. Det är viktigt att ha ett hav av övningar att kunna variera med. Jag har samlat (1100) övningar på video i mitt sportsbasics.com – bli medlem och motivera dina aktiva ännu mer med nya inslag i träningen! Arbeta med kontinuitet, se långsiktigt och det är i den dagliga träningen som utvecklingen ska ske. “Lite varje dag principen”. Vara med och skapa rutiner men inte slentrian. Ta vara på den kanske viktigaste delen i träningen – uppvärmningen. Skadeförebygga, se till att den aktive kan träna sin idrott lite mer och alltid kunna prestera på sin högsta nivå. ”Teknikbygge” – lägga in viktiga moment i uppvärmningen så att nya tekniker kan utvecklas. Ha kul med träning och skapa en varm atmosfär för din grupp. Se långsiktigt och ta ett och rätt steg åt gången. Ting tar tid men om vi förvaltar tiden lite smartare så finns den tiden!

Allt du kan göra framåt, kan du göra bakåt!
Mats

LEDORD FÖR MIG:
som människa och tränare

 

ATMOSFÄR / MOTIVATION
skapa ett träningsklimat där alla känner sig välkomna, vill bidraga med sin insats, hjälpa varandra och ha kul tillsammans

 

GLÄDJE
är det kul kommer de aktiva gärna tillbaka, kommer de ofta så blir de bättre, naturligtvis ska innehållet varieras och ge mening!

 

BASICS
vara noggrann och arbeta med kontinuitet i Basics, lägga tonvikt på uppvärmningen, att skadeförebygga och skapa en allsidig atlet!

 

NÄRHET
stå tätt på den aktive, vara en del i hans/hennes helhet. Lyssna och försöka förstå hur allt hänger ihop. Vara en i mängden. Se helheter.

 

RESPEKT FÖR DEN AKTIVE
visa respekt för den aktive, de är i allra högsta grad människor också.

 

VARA NYFIKEN, NYTÄNKANDE OCH NYSKAPANDE
prova nya saker, nya metoder eller redskap

 

ALL TRÄNING ÄR PREPARERING FÖR TÄVLING
varje liten del i träningen är med och påverkar resultatet i tävling

 

SKADEFRI ALLTID EN FÖRDEL
det spelar ingen roll hur duktig du är om du är skadad..

DEN SOM TRÄNAR MEST BLIR BÄST
inte alltid hårdast men den som kan, orkar, vill mest och gör det lite smartare

 

MITT MOTTO:

“Förenkla och avdramatisera!”